Architecture./Binocular Villa

Binocular Villa is a modern house located in Alassio, Liguria. It is placed on a the side of a hill. From its position it has a wonderful seaview and it has been the project main target. All the house is designed to have the best view as possible from every room.

It is divided in two main parts: the biggest is the common part while the smallest is private for the owner. The house is full of design elements that make it a special luxury house. At the first floor there is a big kitchen connected to the livingroom through an openable glazed cavedium. It permits to have a garden in the livingroom and during sunny days can be used to get relax. The livingroom and the kitchen are connected to a huge covered terrace with a stunning view. The livingroom is connected to the studio thanks to the “aquarium” corridor.

It has a glazed roof and it permits to have underwater light effects. Downstair there are the rooms. The master room has a private spa. Between guest rooms and owner’s area there is a small pool and a gym. Every room has direct access to the garden.